Archiveren van de mails uit Windows Live Mail

Om te beginnen moet u dit programma downloaden: ‘MailStore‘ Volg de stappen zoals aangegeven tijdens de installatie.

Start Mailstore. In het hoofdvenster kunt u, op de plek waar staat ‘Voer hier uw naam in’, uw eigen naam invullen als u dat wilt, maar dit hoeft niet. Allereerst gaan we het programma vertellen welke e-mails we willen archiveren. Klik op E-mails archiveren.
020616_ms1

 

U ziet een venster met de titel ‘E-mails archiveren’. Daaronder staat een gedeelte ‘Profiel maken’. Daaronder staat een reeks namen van mailprogramma’s (onder ‘E-mailclients). Dit zijn alle programma’s waar Mailstore mee overweg kan. Wij kiezen hier voor Windows Mail. In het geval van Windows Live Mail kiest u Windos Live Mail.
020616_ms2

Klik op de naam van uw mailprogramma. Er verschijnt een venster. Vul achter ‘identiteit’ uw e-mailadres in. Klik daarna op Volgende > Beëindigen. Het mailprogramma van uw keuze staat nu in het onderste vak. Nu gaan de de instellingen controleren. Selecteer in het vak ‘Profielen’ de naam van uw mailprogramma.
020616_ms10

Klik rechts van ‘Profielen’ op Eigenschappen.
020616_ms11

In het venster dat verschijnt, start u met het instellen van de archiveeropties. Het kan er bij u anders uitzien want de opties verschillen per mailprogramma. Klik op VolgendeBij Windows Live Mail komt dit scherm niet tevoorschijn.

Wilt u zelf aangeven wat Mailstore dient te archiveren, klik dan bij ‘Mappen’ op de knop met de drie puntjes.
020616_13

In het venster wat daarna verschijnt, geeft u vervolgens aan welke mappen wel, en welke mappen niet gearchiveerd moeten worden. Aangezien het gaat om een back-up van uw berichten is het natuurlijk het handigst gewoon de standaardinstellingen te laten staan. In dat geval wordt namelijk uw gehele correspondentie opgeslagen.
020616_ms15

Ten slotte geeft u onder ‘Verwijderen’ aan wat er na archivering dient te gebeuren na archivering. Wilt u dat de berichten in uw mailprogramma blijven staan of wilt u dat Mailstore ze verwijdert (omdat u ze toch hebt gearchiveerd.) Standaard worden er geen berichten verwijderd. Wilt u dat wil, klik dan op de knop met de drie puntjes. U hebt in het volgende venster de keus uit vier opties. nooit: de berichten worden niet verwijderd. onmiddellijk na archivering: de berichten worden verwijderd direct na het archiveren. ten minste … na archivering: de berichten worden verwijderd zoveel dagen /weken / maanden / jaar na archiveren. indien bericht ouder dan: berichten ouder dan zoveel dagen /weken / maanden / jaar worden na archiveren verwijderd.
121415_archivering

Misschien is het lastig voor u in te schatten welke instelling voor u het beste is. Daarom verduidelijken we het met een voorbeeld. U hebt een groot aantal e-mails, daterend van 1 januari 2007 tot en met vandaag bijvoorbeeld. Deze wilt u graag archiveren met Mailstore. Na archivering hoeft u ze niet meer te zien, want u kunt ze immers terugvinden in het archief van Mailstore. Maar uw correspondentie van de afgelopen maand wilt u wel graag behouden. Vink in dat geval de optie indien bericht ouder dan aan en selecteer bij het uitklapvakje de optie maanden. Na archivering verwijdert Mailstore alle berichten die ouder zijn dan een maand. Klik daarna op de knop OK.

Nadat u eventuele opties hebt ingesteld onder ‘Mappen’ en ‘Verwijderen’ klikt u op ‘Beëindigen.’

U bent weer terug in het hoofdmenu. Dubbelklik onder ‘Profielen‘ op de naam van uw mailprogramma om het archiveren te starten. U ziet de voortgang in een overzichtsvenster. Het kan lang duren, afhankelijk van de hoeveelheid e-mails die u in uw programma hebt staan.

Het archiveren is na een tijdje klaar. Daar krijgt u hier een melding van te zien. Klik op Sluiten  om die melding te sluiten.

Aan de linkerkant in het hoofdvenster van MailStore vindt u een zoekvakje met daarboven de term Persoonlijk archief. Klik op het witte driehoekje ervoor en klik dan op de driehoek voor de naam van uw mailprogramma. U ziet alle mappen die opgeslagen zijn. Klik op een map om de inhoud ervan te zien. U ziet alle opgeslagen e-mails.

Zijn de plaatjes niet zichtbaar, klik dan op de tekst in het grijze balkje, Enkele afbeeldingen in dit e-mailbericht werden geblokkeerd. Klik hier voor het tonen van alle afbeeldingen. Alle afbeeldingen worden daarna zichtbaar.