Microsoft stopt met Windows Live Mail per 10-01-2017

Met ingang van 10 januari 2017 stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows Essentials. Een pakket dat onder onze klanten vooral bekend is vanwege Windows Live Mail. Dit betekent dat u na die datum waarschijnlijk nog wel gebruik kunt maken van Windows Live Mail maar het programma zal niet meer ge-update worden wat ten koste gaat van de veiligheid en dus makkelijk is voor hackers om bij de PC binnen te komen.

Stap daarom nu over!

Volg onderstaande stappen voor overstappen naar een programma naar keuze:

Als u oude mails wilt overnemen vanuit Windows Live Mail naar een nieuw programma, raden we u dit stappenplan aan.

 

Mocht u er niet uitkomen dan helpen wij u graag met het overstappen naar een nieuw mailprogramma. Voor deze service zijn wij wel genoodzaakt om een vergoeding te vragen. Neem contact op met onze helpdesk voor meer informatie.

 

 

 

De toekomst is een webwinkel naast de winkel

Recentelijk hebben we weer om tafel gezeten met een partner van ons die kwalitatief zeer hoogstaande websites bouwt voor winkels, met name verswinkels. Zij hebben hier een prachtig format voor gemaakt en samen staan we in de startblokken om de webwinkels van onze klanten welke door onze partner gemaakt worden te koppelen met onze softwarepakketten.
Inhoudelijk houdt dit in dat vanuit onze softwarepakketten ge-upload en ge-download kan worden.
Uploaden: Artikelen toevoegen en wijzigen in onze software en vervolgens exporteren naar de webshop.
Downloaden: Bestellingen vanuit de webshop in onze software binnenlezen en vervolgens verwerken tot en met de facturatie.

Steeds meer ondernemers krijgen door dat de klant van tegenwoordig liever voor gemak gaat. In veel gevallen betreft het de onderzoeksfase waarin de klant veilig thuis achter de tablet of PC de potentiƫle afnemers scant. Welke grossier is op basis van prijs / kwaliteit het beste en waar staat deze grossier voor. Uiteindelijk kiest de klant de webshop die producten levert welke de klant aanstaan maar ook de webshop welke het beste bij de klant past.
Het hebben van een overzichtelijke webshop waaruit duidelijk naar voren komt waarvoor de ondernemer staat is dus heden ten dage van zeer essentieel belang bij de keuze van de consument.
Voorbeeld: enkele jaren geleden ging men voor de aankoop van een nieuwe auto gemiddeld 4 keer naar een dealerbedrijf toe, tegenwoordig is dat 1,2 keer. Het vooronderzoek is al thuis gedaan dus de keuze op dat ene model is al voor een zeer groot gedeelte gemaakt. De look en feel gebeurt nog in de showroom en als dit bevalt wordt er in vele gevallen direct overgegaan tot aankoop.

Mocht u meer informatie wensen omtrent dit onderwerp dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het belang van back-uppen en een goede virusscanner

Wij krijgen steeds meer telefoontjes van onze klanten dat hun computer besmet is met een zogenaamd ‘bitlocker virus.’ Als u nog niet te maken heeft gehad met een dergelijk virus dan is de kans groot dat u bij uzelf denkt dat dit u nooit zal overkomen ‘want ik ben niet zo dat ik dergelijke mails open.’ Toch kan het ons allemaal gebeuren want de binnenkomende mails waar deze virussen in verstopt zitten zien er heden ten dage zeer professioneel uit en zijn bijna niet meer te onderscheiden van mails van de partij uit wiens naam de internetcriminelen het versturen.

Wanneer u te maken heeft met bijvoorbeeld een bitlocker virus dan heeft u wel een serieus probleem. Vooral ook op zakelijk gebied kan het een catastrofe betekenen. Alle bestanden op de computer worden na het openen van zo’n mail / link versleuteld zodat u deze zelf niet meer kunt openen. De groepering die achter dit virus zit zal dan een melding op uw scherm tonen waarin staat dat u een bepaald bedrag moet overmaken naar een rekeningnummer en daarna zullen alle bestanden weer vrijgegeven worden. Er zijn legio voorbeelden dat dit inderdaad gebeurt maar er zijn ook legio voorbeelden dat de bestanden nooit meer vrijgegeven zullen worden…

“Voorkomen is beter dan genezen”

Uiteraard is een goed en betrouwbaar antivirus programma van essentieel belang. Ondanks dat er een antivirus programma op de computer aanwezig is, kan een virus alsnog binnenkomen omdat de computer niet voorzien is van de nieuwste updates. Als de computer dus aangeeft dat er updates aanwezig zijn, installeer deze dus en geef de machine hier ook echt even de tijd voor. Zeer essentieel is vooral een goede back-up van de belangrijkste bestanden. Een aanrader is een back-up oplossing die automatisch elke dag automatisch back-upt en dit in de cloud opslaat zodat u er pas omkijken naar hebt op het moment dat het nodig is (het liefst nooit).

Zowel in een goed antivirus programma alsook een goed back-up programma kan Compuvision-IT u voorzien. Zo kunt u met ons back-up programma bestanden terughalen van wel 30 dagen terug.

Wij betekenen in de preventie van dergelijke virussen graag iets voor u dus neem gerust contact met ons op als u bijvoorbeeld vragen heeft over de voorwaarden.