Online back-up

cloudbackup

Vraagt u zich weleens af wat u allemaal te wachten staat als uw computer slachtoffer wordt van een (bitlocker) virus of een crash?

Wij raden onze particuliere en zakelijke klanten aan om dagelijks een back-up te maken van de belangrijkste data op hun computer.

Stel dat er een computercrash komt door bijvoorbeeld een hardnekkig virus of er wordt ingebroken en de dieven gaan ervandoor met de computer(s) dan is dit heden ten dage een ramp! Er staat zoveel belangrijke en gevoelige informatie op de computer welke we niet meer kunnen en willen missen. Naast de vele documenten die verloren zijn gegaan, zijn ook de softwareprogramma's met de daarbij behorende data verloren gegaan. Deze programma's worden dagelijks meerdere malen gebruikt in het bedrijfsproces dus iedere dag (of zelfs ieder uur) dat hier niet mee gewerkt kan worden raakt de dagelijkse gang van zaken verder achterop en uiteraard willen we allemaal dat de klant zo weinig mogelijk merkt van dergelijke problemen.

Wat is online back-up: Via een programma welke gedownload wordt op de computer, stellen we in hoe laat en op welke dagen de computer de geselecteerde mappen kopieert naar een extern datacenter (de 'cloud.'). Mocht er iets met de computer gebeuren waardoor er dataverlies ontstaat dan kunnen we de geselecteerde bestanden terugzetten op een andere computer waardoor het bedrijfsproces zo spoedig mogelijk voortgezet kan worden. Onze cloud dienst slaat back-ups op tot wel 30 dagen terug dus bepaalde data is van 30 dagen terug weer op te vragen. Bij andere manieren van back-uppen wordt de laatste versie van de back-up overschreven waardoor de vorige versie verloren gaat, als op de nieuwe versie tijdens de back-up een virus is meegekomen dan is de kans groot dat alle data alsnog helemaal verloren gaat.

Aan de hand van de geselecteerde mappen berekenen we hoe groot de databundel wordt welke van ons afgenomen wordt. Al vanaf € 15,00 per jaar kan er bij ons een bundel afgenomen worden voor opslag in de cloud.

Er kan altijd vrijblijvend contact met ons opgenomen worden voor verdere uitleg. Ook hebben wij hierover een blog geschreven welke via deze link te openen is.

 

10 Voordelen van Back-up in de cloud:

  1. Automatisch: Back-ups verlopen automatisch volgens schema, menselijk handelen wordt overbodig. Per back-up taak kan de uitvoerfrequentie gedefinieerd worden.
  2. Extern: Met cloud back-up wordt uw data direct veilig extern opgeslagen. Dit elimineert gevaren als brand en diefstal, gevaren waaraan lokale back-ups wél onderhevig zijn.
  3. Gemoedsrust: Cloud back-up is ‘Fire and forget’-software; eenmaal ingesteld werkt het volledig automatisch en ontvangt u e-mails met statusupdates. U bespaart tijd en daarom ook geld!
  4. Hoge beschikbaarheid: Met cloud back-up is uw data continu én direct beschikbaar. Wanneer er dataverlies optreedt, kunt u onmiddellijk beginnen met het herstellen van uw data.
  5. Veilig: Het versleutelen van de data en de opslag in een solide en beveiligd datacenter garanderen maximale privacy, daarnaast weinig kans op dataverlies bij virussen op de lokale computer.
  6. Geen initiële investering: Cloud back-up is een dienst. Voor een vast bedrag per jaar bent u zeker van een veilige back-up, zonder dat u hoeft te investeren in hardware.
  7. Lage beheerskosten: Cloud back-up dient slechts eenmalig ingesteld te worden, daarna gaan back-ups volledig automatisch. Het monitoren laat u over aan ons of via de client functie houdt u dit zelf in de gaten.
  8. Eenvoudig hersteld: Herstellen van uw data is zeer snel en eenvoudig. U vinkt de gewenste back-up data aan en kiest de doellocatie. In no-time staan uw bestanden en mappen weer op uw computer.
  9. Eenvoudige monitoring: Automatische rapportages in de client-software en eventueel via e-mail zorgen ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de status van uw back-ups.
  10. Back-ups van wel 30 dagen terug op te vragen: Onze Cloud back-up slaat back-ups op tot wel 30 dagen terug op. Bij andere manieren van back-uppen wordt de laatste versie van de back-up overschreven waardoor de vorige versie verloren gaat en als op deze nieuwe versie tijdens de back-up een virus is meegekomen dan is de kans groot dat de data alsnog helemaal verloren gaat.

 

Klik hier voor de Gebruiksovereenkomst.